Kitchen Remodeling

News Feed

11 Nisan 2011 Pazartesi

Ingilizce artık daha da önemli !

 Work and travel programında ingilizce seviyesinin asgari olarak intermediate düzeyde olması gerektiği programın Türkiye'de uygulanmaya başlanmasından beri hep söylenedursun, bu süreç içerisinde birçok firma 'ingilizce sorun değil, halledilir.' deyip binlerce öğrenciyi ingilizceleri elverişli olmamasına rağmen gönderdi. Bunun sonucunda bu öğrencilerin çoğu benzer problemlerle karşı karşıya kaldı. Elçiliğe sığınan, Türkiye'ye geri dönen, işsiz-aç dolanan, psikolojik problem edinen birçok öğrenci söz konusu oldu.

 Tüm bu olanların ardından 2011 yaz sezonu için hem Amerika hem Türkiye hükümetleri sorun hakkında daha duyarlı bir yaklaşım göstererek olaya bilfiil müdahale ediyorlar. Sahte iş sözleşmesi ve öğrencilerin ingilizce seviyeleri hakkında daha duyarlı davranan Amerika hükümeti ile birlikte, Türkiye'deki şirketlerin denetimini geçen yıllara nazaran sıklaştıran bir Türk hükümeti de durum hakkındaki hassasiyetini göstermiş oldu. Bu yapılanlar sadece göstermelik mi yoksa cidden işlevsel mi yaz sonunda öğrenci deneyimlerinden anlaşılacak. Tüm bunların sebebi biraz daha fazla para kazanmaya çalışan 'aracı firmalar', bunların çoğu ne olursa olsun kendi kazanacağı parayı düşünen, öğrenciler ABD'ye gittikten sonra ofislerini kapatan firmalar, ve aynı yüzsüzlükle ertesi yıl birçok reklam kampanyasıyla hâla aynı vaatlerde bulunan firmalar, ilk defa gidecek bir öğrenciyi kandırmak oldukça kolay, onlar da bunu değerlendiriyor haliyle, ve diyorlar ki ' ingilizcen iyi olmamasına rağmen önemli değil, e zaten oraya geliştirmeye gidiyorsun' .... yok böyle birşey, kendinizi işveren yerine koyun, söylediğinizi anlamayan bir çalışanı çalıştırmayı ne kadar istersiniz ? Durum ABD li işverenler için de aynı.

Bunların üstüne ABD'deki ekonomik kriz de wat öğrencilerine zor bir yaz yaşatacağa benziyor. Siz siz olun elinizde bir iş varsa, ilk planda onu kaybetmemeye çalışın en azından ABD ekonomisi düzlüğe çıkana kadar..

A.D

Kitchen remodeling

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder