Kitchen Remodeling

News Feed

2 Aralık 2010 Perşembe

Florida, FL


Florida,
                                
 ABD'nin eyâletlerinden biridir. 140.098 km²'lik bir alan kaplamaktadır. Florida'nın güney kısmı genelde düzlüklerle kaplıdır, orta ve kuzey kısımları tepeliktir. Florida sahilinin Atlas Okyanusu kıyısındaki bölümü 933 km'lik bir alanda uzanırken, Meksika Körfezi'ne kıyı olan bölümü 1.239 km'dir. St. John's, Apalachicola ve Suwannee, Florida'nın önemli nehirleridir. Florida'nın başkentiTallahassee'dir. Jacksonville, Miami, Tampa, Hialeah ve Orlando eyâletin en kalabalık şehirleridir. Florida'da 13 milyondan fazla insan yaşamaktadır.
İlk defa insanı Ay üzerine taşıyan Apollo 11 uzay gemisi, 1969 yılında Florida'daki Cape Canaveral üssünden fırlatılmıştı. 1971'de, Walt Disney World Orlando'ya yakın bir yerde açılmıştı.



Jacksonville,
                                
                                
 ABD'nin en büyük 14. şehri ve Florida eyâletinin en büyük şehridir.
Florida Eyâleti`nin en kuzey topraklari bu şehirle başlar. "Where the Florida Begins" parolasidir.
1900'lu yılların başında Amerika'nin en büyük ticaret merkezlerinden biridir. Yine aynı dönemlerde şehirde çok büyük tahribata yol açan bir yangın çıkmıştır. Yüzölçümü açısından Amerika`nın en büyük şehridir.
Şehirde bulunan devlet üniversitenin adı University of North Florida`dır ve kampusü şehrin güney doğusundadır. Ayrıca Florida community College of Jacksonville (FCCJ) de burada bulunur.
Amerikan Futbol Ligi (NFL) takımlarından Jacksonville Jaguars`a ev sahipliği yapar. 6 Şubat 2005 tarihinde Superbowl 32 Philadelphia Eagles ile New England Patriots takımları arasında, bu şehirde oynanmıştır ve maçı New England kazanmıştır.
Doğu kıyısının en büyük Highway`i olan I-95 bu şehrin içinden geçer. Güney bölgesinin en büyük Highway`i olan I-10 ise buradan başlar ve Los Angeles,CA kadar gider.
Şehir merkezi ile Sport Complex arasında yer alan Maxwell Kahve Fabrikası, rüzgârın yönüne göre, şehrin her yerine kahve kokuları salmaktadır. Şehrin her yerinde, her an kahve kokusu alınabilir.



Miami,
                                      
Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletinin ikinci büyük kentidir. Atlas Okyanusu kıyısında bir kıyı kentidir. En gelişmiş sektör turizm sektörüdür.
Miami'de yaklaşık 5.000 Türk yaşamaktadır. Halkın %66,75'i İspanyolca konuşur. Bunun en büyük sebebi ise burada yaşayan halkın çoğu çevre ada ülkelerinden geldiklerindendir. Ama 2008 verilerine İspanyolca konuşan azınlık arttıkça anadilleri İngilizce olanlar işlerinin yürütülmesinde büyük zorluklar çektiklerini dile getirmişlerdir.Hatta en Önemli Televizyon kanalı ise Telemundo'dur. Hispanik dizi sektörüAmerika Birleşik Devletleri'nde büyük sektöre ve desteğe sahiptir. Dünyaca ünlü Latin (hispanik) dizilerinin bir bölümü Amerikan kökenli Telemundo tarafından uyarlanır ve bu eyalette çekilir.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder