Kitchen Remodeling

News Feed

29 Kasım 2010 Pazartesi

Illinois, IL

                                  
                                           Illinois in USA
                                                                                                                                                    Amerika'nın yüzölçüm olarak 24. büyük eyaletidir ve Midwest Bölgesinde yer alır. Başkenti Springfield, En büyük şehri ise Chicago dur. Eyalet, Merkezi Ovalar, Shawnee Tepeleri ve Gulf Coastal Ovaları olarak üç bölüme ayrılır. Merkezi Ovalar eyaletin %90'nini kaplar. Eyaletin büyük ırmakları arasında Mississippi Irmağı, Chicago Irmağı, Des Plaines Irmağı, Illinois Irmağı ve Wabash Irmağı yer alır. Yazları sıcak, kışları ılık geçer. Kışları ortalama sıcaklık 0°C, yazları ise 25°C olur. İlk akvaryum 1893 yılında Chicago'da açıldı. Dünyanın ilk gökdeleni  1885 yılında yine Chicago'da yapıldı. Kuzey Amerika'daki en yüksek binalarından biri olan Sears Tower Chicago'dadır. Dünyanın en büyük kurabiye ve kraker fabrikası Chicago'da yer alır. Ayrıca Saint Patrick Günü'nde (İrlanda Bayramı) Chicago Irmağı yeşil renge boyanır. Cindy Crawford (model), Walt Disney (film yapımcısı), Harrison Ford (aktör), Quincy Jones (müzisyen), Ronald Reagan (eski ABD Başkanı), Irving Wallace (yazar), Bill Murray (aktör), Ernest Hemingway (yazar), Raquel Welch (artist) Illinois'li ünlülerdir.
                               

Springfield,

 ABD Illinois eyaletinin başkenti ve Chicago kentinden sonra en büyük şehri. Springfield şehir merkezinin nüfusu 2006 nüfus sayımına göre 100.000’in üstündedir. Şehrin en önemli özelliği eski Başkan Abraham Lincoln'un evi olarak kabul edilmesidir. Abraham Lincoln, Kentucky Eyaleti'nde doğmuş ve daha sonra buradan ayrılmak zorunda kalmıştır. Springfield'e gelerek avukatlık kariyerine başlamış ve Illinois senatörü olmuştur. Aynı zamanda siyahlara karşı kurulan NAACP (National Association for the Advancement of Colored People) örgütü bu şehirde kurulmuştur.
                                

Chicago, IL



 Amerika Birleşik Devletleri'nin nüfus bakımından (2008 yılındaki sayıma göre 2.853.114) en büyük üçüncü şehridir.Illinois eyâletinde Michigan Gölü'nün güneybatı kıyısında yer alır. 1833 yılında kurulan şehir, 1885 yılında ilk gökdelenin bu şehirde yapılması ile de tarihe geçmiştir. Ünlü Sears Kulesi (110 katlı devasa bina) bu şehirdedir.                      
                                  
Göle nazır olan şehir merkezinde gökdelenin ve renkli sokakların yanı sıra oldukça estetik çeşitli kanatlı hayvan türlerinin esenlik içinde rahatsız edilmeden yaşadıkları park ve bahçeler yer almaktadır. Türkiye'nin burada bir de konsolosluğu bulunmaktadır. Şehir raylı sistem olarak oldukça gelişmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder