Kitchen Remodeling

News Feed

29 Kasım 2010 Pazartesi

Maryland, MD

 Maryland,                            
                                

 ABD'nin eski eyâletlerinden birisidir. Chesapeake Körfezinin kuzeydoğusundadır. Doğusunda Delaware ve Atlas Okyanusu güneyinde Virginia, kuzeyinde Pennsylvania vardır. Washington şehri Maryland'ın güneybatısında Potomac ırmağının kuzeyinde Virginia sınırı üzerindedir. Başkenti Annapolis, en kalabalık şehri Baltimore dur. Beltsville , Chestertown, Salisbury ve Ocean City şehirleri de bu eyalettedir. Baltimore ve Ocean City şehirleri Work and Travel istihdam oranında diğerlerine nazaran daha kalabalıktır.

Ocean City,
                                

 Kısaca OC olarak olarak anılan şehir, Atlantik Okyanusunun kıyısında bölgenin meşhur tatil şehridir.


Doğu kıyısının en büyük gece kulübüne ( O.C Seacrets )sahip olan şehirde gece hayatı da oldukça renklidir.

                                
Ocean City şehrinin asıl gelir kaynağı balıkçılık, ticaret ve eğlence sektörüdür. Kendini, dünyadaki beyaz marlin balıklarının başkenti olarak lanse eden şehir, yaz döneminde çeşitli balık avı turnuvaları yapmaktadır. Bunlar: Tuna, Billfish, Wahoo ve diğer okyanus balıklarıdır. Her yıl ağustos ayının başında, dünyanın en büyük balık turnuvası (the White Marlin Open)yapılır. Ödül sıralaması şöyle yapılır: En uzun White Marlin, Blue Marlin ve Tuna balığı yakalayana verilir. Para ödülü 1 milyon doların üstündedir.


Baltimore,
                             

ABD'nin en büyük 18. şehri ve Maryland eyâletinin en büyük şehridir. Chesapeake Körfezinin batı kıyısında yer alan şehir ABD'nin başkenti olan Washington, DC'den 64 km uzaklıktadır. 1729 yılında kurulmuş olan şehir ABD'nin önemli limanlarından biridir.
                                 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder